Inspiratie / Tips

 –English

Inspiration

Ansel Adams – Een van de grootste van de 20e eeuw. Landschappen in zwart-wit.

Steve McCurry – Vooral bekend door ‘The Afghan Girl’, maar ook zijn andere portretten en landschappen zijn prachtig. Zijn boeken zijn zeer de moeite waard, maar ook zijn website staan voor met mooie selecties van zijn werk.

James Nachtwey – Met meerdere awards op zak hoort deze oorlogsfotograaf tot de top van de wereld. Hij woont in New York, maar hij verblijft vaak in conflictgebieden.

Jimmy Nelson – Fotograaf met Britse roots, maar hij woont in Amsterdam. Hij is beroemd met zijn serie ‘Before they pass away’. Prachtige portretten van inheemse stammen uit de uithoeken van de wereld.

Anton Corbijn – Nederlandse portretfotograaf die zo’n beetje alle beroemde muzikanten voor de camera heeft gehad. Hij staat bekend om zijn zwart-wit beelden en non-glamour style.

Annie Leibovitz – Een van de beste portretfotografen te wereld. Kijk naar de documentaire ‘The life through a lens’ en je weet precies waarom.

Raffaella Schlegel – Een geweldige onderwaterfotografe gespecialiseerd in haaien, walvissen en krokodillen. Ik had geluk en heb met haar mogen duiken in Zuid-Afrika, inmiddels woont ze in Cancun, Mexico.

Tips

Tony Northrup – Tips voor fotografie, de nabewerking en reviews van zo’n beetje alle producten die ook maar iets met fotografie te maken hebben. Tony en zijn vrouw Chelsea hebben een goed YouTube-kanaal waar beginnende en enthousiaste fotografen veel kunnen leren.

Julieanne Kost – Lightroom en Photoshop instructies. Perfect als je nieuw bent met de Adobe software, maar ook voor het verbeteren van de workflow van gevorderen.

Phlearn – Expert Aaron Nace laat de mogelijkheden van Photoshop zien met praktische voorbeelden.